סודות הגירושין של אנשי ההייטק ובני/בנות זוגם נחשפים

ענף ההייטק מאופיין בהתפתחויות מפתיעות ובתנודות קיצוניות, ובלתי צפויות, המתרחשות בפרקי זמן קצרים, ומשליכות, בצורה מרחיקת לכת, על עושרם, אושרם ומהלך חייהם של המעורבים – איש ההייטק ובן או בת זוגו. פעמים מדובר ב”אקזיט” מדהים, או במיזוג, המעשיר את מרבית עובדי החברה, ופעמים מדובר בהפסקת הפעילות מהיום למחר, ופיטורי כול העובדים. לפרקים מדובר בהעתקת הפעילות לארץ אחרת, או בשינוי תפקיד, שיש בו קידום של ממש והעלאה משמעותית בשכר, במעבר לעיר אחרת ועוד כהנה וכהנה תמורות, המשפיעות, בצורה קיצונית, על חייהם המקצועיים והאישיים של מרבית המועסקים בענף ההייטק ועל חיי משפחתם ובני הזוג שלהם. הבנת מאפיינים אלו, וההזדמנויות החבויות בהם, חיונית להשגת יתרון בהליכי הגירושין של אנשי ההייטק, בעיקר לצורך ההשפעה על ההכרעות בנושאי הרכוש, המשמורת והמזונות.

המורכבות שבגירושין של אנשי הייטק מפי עו”ד אברהם עזריאלנט

הסיפור הידוע-מראש: בעיות המאפיינות נישואי הייטקיסטים

התמורות שפורט לעיל, בצרוף השכר הגבוה המקובל בענף ההייטק משפיעים, לא אחת, על אנשי ההייטק בכיוון של עריכת חשבון נפש מקצועי, כלכלי ואישי לעיתים מזומנות. לא פלא הדבר כי בענף ההייטק שיעורי הפרידות והגירושין הם מהגבוהים ביותר בישראל.

אם אתם אנשי הייטק, או בני זוג של איש הייטק, כדאי שתפנימו שאתם חיים בלועו של הר געש, ותערכו, מבעוד יום, לכול תפנית העלולה, או עשויה, לחרוץ את גורלכם האישי, המקצועי והכלכלי… דעו כי בנוסף לקושי הרב הטמון בניהול הליכי גירושין רגילים, כמבואר בפרקים שונים של אתר זה, יש בגירושין של אנשי הייטק קשיים נוספים, שחלקם מפורט ומוסבר בכתבה זו.

בדיחה ישנה נושנה מספרת כי לאחר שזכה הבעל בהגרלה, הוא ארז את חפציו והתכוון לצאת מהבית. משראתה זאת האישה מייד שאלה: לאן אנו נוסעים? ענה הבעל, שרצה להימנע מלשתפה בזכייה: אנו לא נוסעים. אני נוסע למסע סביב העולם, ואילו את נשארת כאן, שכן בכוונתי להתגרש ממך. הסיבה שבדיחה זו לא מסופרת ספציפית על ענף ההייטק היא אך בשל שהיא קדמה לעידן ההייטק…

פעמים רבות ההכנסות הגבוהות מענף ההייטק, בצירוף אקזיט שמן הנחזה באופק, או הצעת עבודה חדשה, שקידום בצידה, מביאות את הבעל או האישה, העוסקים בענף ההייטק, להרהורים ביחס להמשך קשר הנישואין. אין ספק כי המועד הנכון לנקוט בהליכי גירושין הוא בטרם נודע לבן הזוג על ההתעשרות הצפויה.

המציאות מוכיחה כי אנשי הייטק רבים פונים אלינו לתכנן את הליכי הגירושין, בעיקר כאשר מסתמן באופק שינוי משמעותי בקריירה שלהם, מתוך מחשבה שתכנון אסטרטגי נכון (ראה מאמר "אסטרטגיה – טקטיקה של גירושין מוצלחים") ופעולות הכנה הולמות, יאפשרו למנוע מבן הזוג התמים להיות שותף להתקדמות או לזכייה הצפויה.

לא אחת פועלים הדברים אחרת, עת בן הזוג, שאינו בענף ההייטק, מנצל פיטורין או קשיים צפויים בחברת ההייטק, כדי להיפטר מבן הזוג, עימו הוא נשאר עד כה בקשר זוגי, אך בשל התנאים הכלכליים הטובים…

לא נדיר גם מצב הפוך, עת בן הזוג שאינו עובד בהייטק, שעד כה תכנן גירושין, חוזר בו, זמנית, מתכניתו, מטפח את הקשר הזוגי, והופך להיות נופת צופים, אך כדי להתחלק באקזיט צפוי, ולהסתלק לאחר קבלת חלקו… לעניין זה, חשוב לדעת כי הסיכוי ליהנות מנכסים לא ממשיים בנישואין קצרים הוא קטן, יחסית, בשל הקושי לחשב את שווים, ולכן במקרה זה יש טעם שבן הזוג שאינו בהייטק יבצע פעולות הכנה, שיבססו ויגדירו את ערך זכויות אלו.

נישואי ההייטק רוויים בקשיים הנובעים מאישיותם של אנשי ההייטק ומהאופי התובעני של התפקיד בענף ההייטק, המחייב שעות עבודה רבות, מסירות ומעורבות גבוהה, נסיעות והיעדרויות מרובות, עבודה בשעות לא מקובלות וקשיים נוספים. לעיתים, הופכת העבודה לגברת הראשונה בחיי איש ההייטק, ומותירה רק מקום מצומצם, אם בכלל, למשפחה ולבת או בן הזוג. השכר הגבוה המקובל בענף גורם לא אחת לאיש ההייטק להיאבק על מקום עבודתו בכל מחיר, ולרוב על חשבון המשפחה.

במצב עניינים זה ברור כי יציבות נישואי ההייטק נמוכה מלכתחילה, וכול שינוי עשוי או עלול לדרדר את המצב להליכי גירושין, בלי כל התראה מראש. יתר על כן – גם שהמערכת הזוגית מתדרדרת לתהומות חדשים, לא תמיד מוצא איש ההייטק את הזמן ואת הכוחות להבחין נכוחה במצב, או להתמודד עימו…

ישנם גורמים נוספים לחוסר היציבות המאפיינת את נישואי ההייטק. לפרקים, העובדה שאנשי ההייטק עובדים, בעיקר, אל מול מכונות, ולא אל מול אנשים, גורמת לניוון מסויים בכישוריהם החברתיים, ומפחיתה את יכולתם לנהל קשר בינאישי מעולה עם הבעל או האישה.

יתר על כן – שעות העבודה הממושכות מותירות זמן מועט לפיתוח הקשר הזוגי. לפרקים שעות העבודה הממושכות, הנסיעות לחו”ל, הכנסים התדירים העבודה הצמודה עם עמיתים מבני המין השני, העניין המשותף עימם, הרמה האישית הגבוהה של העוסקים בענף ההייטק וסממנים משותפים נוספים, יוצרים גם קרבה אישית, נפשית וזוגית בין עובדי ההייטק, במקום העבודה – קרבה, הפוגעת אנושות, לא פעם, בזוגיות הממוסדת שלהם… (ראה מאמר "גירושין בשל בגידה – האם היא בוגדת בך?" או גירושין בשל בגידה – האם הוא בוגד בך?).

אם לא די בכך, ישנם גורמים נוספים המחמירים את סיכוני הגירושין בנישואי ההייטק. עובדי ההייטק מורגלים לתחושת כוח, לתשומת לב רבה ולמעמד מועדף במקום עבודתם.

עובדה זו, בצרוף ההכנסה, הגבוהה בהרבה מהממוצע, גורמת להם להרגיש בעלי “מעמד עדיף” גם אל מול בני זוגם, שלא פעם, לא מוכנים להכיר בכך במסגרת יחסי המשפחה והזוגיות.

מצב זה עלול ליצור עימותים רבים, המביאים, בסופו של יום, לגירושין. יתרה מזאת, אנשי ההייטק הם בעלי מעוף ויצירתיות בעבודתם. הם משתמשים, לא אחת, ביכולות אלו גם כנגד בני זוגם במסגרת הנישואין, כדי לתמרן אותם לרצונותיהם, ובעיקר בעת נקיטת הליכי גירושין. משכך, כדי לא להיקלע לעמדת נחיתות, אם בהשבת הזוגיות ליושנה ואם בהליכי גירושין, חייבים בני זוגם של אנשי ההייטק להיעזר בעורכי דין מעולים, המומחים לענף ההייטק, מבעוד יום, בטרם מתדרדר המצב להליכי גירושין.

המורכבות שבתכנון גירושי הייטק

תכנון גירושי הייטק מורכב, סבוך וממושך פי כמה מתכנון גירושין בענפים אחרים בגירושי הייטק יש לעשות אופטימיזציה של הרבה יותר גורמים – יש להבין נכוחה את שיטות השכר, האופציות, מערך התמריצים, דרכי התגמול השונות, שווי הטכנולוגיה המצויה במוחו של איש ההייטק, הסיכוי שיוכל להצטרף ל”סטארט-אפ” מצליח בעתיד ועוד גורמים, המשתנים לפי המעסיק ולפי תת הענף בו פועל איש ההייטק.

כאשר חברת ההייטק היא בינלאומית, הדברים מסובכים פי כמה, שכן חלק מהתמריצים המשמעותיים משולמים בחו”ל, וחלקם סמויים מהעין, כיוון שהם נגזרת של חוזה העבודה. חלק מחוזי העבודה בחברות ההייטק נועדו, בין השאר, להגן על איש ההייטק מפני אחרים, והם כוללים זכויות לאופציות, מענקים כספיים והטבות שיינתנו לפי דרישה, בתום זמן מסויים או בקרות אירוע כלשהו, כגון אקזיט.

במקרים אלו מדובר על נכסים ש אינם גלויים לעין זרה, שיצאו לאור רק אחרי הגירושין, למרות שהזכאות למחצית מהם, או מרביתה, נצברה לאיש ההייטק במהלך הנישואין. להלן כמה דוגמאות אופייניות:

  • אופציות

אופציות לרכישת מניות החברה הן תמריץ מקובל בענף ההייטק, מהטעם שהן מהוות תמריץ לפעול להגדלת שוויה העתידי של חברת ההייטק.
ככלל, אופציה היא נייר ערך המאפשר לרכוש מניה של חברה מסוימת במחיר קבוע מראש. מכאן, אם מחיר המניה בשוק גבוה מהמחיר שנקבע באופציה, אזי יש לאופציה ערך, שהוא ההפרש בין המחיר שנקוב באופציה לבין מחיר השוק.
אם ההפך הוא הנכון, אין כל ערך לאופציה. האופציות הניתנות לאנשי ההייטק מורכבות פי כמה. יש בהן הרבה תנאים נוספים, שנועדו לתת תמריץ רק במקרה של תרומה משמעותית ו/או מתמשכת לחברה. במסגרת זו מוצגים לאיש ההייטק תנאים לקבלת האופציות, כמו הפעלת האופציה (הבשלתה) בתום תקופה של העסקה, התניית קבלת האופציה בתנאים שונים, הקשורים בביצועי איש ההייטק, או החברה כולה, ועד אי יכולת להעביר או למכור את המניות שתתקבלנה מכוח האופציה לתקופה מסוימת.
כדי להעריך את שווי זכויותיו של בן הזוג באופציות יש לערוך סדרת חישובים מורכבת המערבת נתונים רבים, כגון:

  • מועד קבלת האופציות
  • מועד הבשלתן
  • ערכן בתקופות מסוימות
  • המועד האחרון למימוש האופציה
  • עבור איזו תקופה היא ניתנה (עבר, הווה או עתיד)
  • האם היא מחייבת את המשך עבודה של איש ההייטק בחברה
  • האם היא פוקעת בתנאים מסוימים (כמו מעילה באמון, מעבר לחברה מתחרה, הקמת עסק עצמאי וכו’)
  • מה סוג המניות האמורות להתקבל בגין האופציות ומה מידת סחירותן ועוד.

מטעמים אלו הערכת שוויין של אופציות ההייטק היא משימה קשה, על גבול הבלתי אפשרי, כאשר שוני קל בהנחות, עלול להביא להפרשים גדולים בשווי האופציות.

  • אופציות סמויות

אופציות סמויות מאפיינות בדרך כלל את החברות הרב לאומיות. האופציות הסמויות מציגות קושי גדול פי כמה מהאופציות הרגילות. אופציה סמויה היא הסכם סודי עם המעסיק, או נוהג ידוע של המעסיק, שאינו מגובה בהסכם, להעניק לאיש ההייטק אופציות נוספות, או להגדיל את כמות האופציות הרגילות, על פי וותק העובד, על פי הישגיו בעבודה, בגין המצאה שנרשמה על שם המעסיק, או בגין תוצאות אחרות הרצויות למעסיק. במקרה זה הבעיה המרכזית של בן הזוג, שאינו איש הייטק, היא לדעת על קיומן של האופציות הסמויות. משמגלה בן הזוג את קיומן, עדיין נותרת הבעיה של גילוי מלוא כמותן, הערכת שוויין וייחוס החלק השייך לתקופת הנישואין, שכן באופציות הסמויות תמיד מועד ההבשלה הוא בעתיד.

  • הסכם ההעסקה

הסכם ההעסקה בחברות הייטק הוא מסמך עב כרס ורב עניין לבן הזוג של איש ההייטק. בדרך כלל נדרש עורך דין מנוסה, הבקיא בגירושין ובענף ההייטק, כדי להבין מסמך זה לאשורו.
לפעמים הוא רווי ב”סוכריות” כלכליות, לעיתים בתנאים דרקוניים, ולרוב בשניהם. לפרקים, חברות ההייטק המנוסות, הערות לשיעורי הגירושין הגבוהים בענף, מנסות להגן מראש על אנשיהן מפני הקניית נכסים רבים מדי לצד שכנגד, אם כי לרוב התנאים שנועדו להגן עליהן מפני איש ההייטק מגנים עליו גם מפני בן זוגו.
לדוגמא, התנאי של אי תחרות בחברה למשך תקופה מוסכמת, מאיין, כמעט כליל, טענות של קיום נכסי קריירה. מאידך, תנאי שמבטיח מענק עצום בגין תקופת עבודה מסוימת או בגין הודעה מראש, ארוכה במיוחד, עשוי ליצור תמריץ להתגרש בטרם הבשילה התקופה.
אלו הן אך דוגמאות על קצה המזלג, שכן כמספר חברות ההייטק, כך מספר הרעיונות איך לתמרץ את העובד לפעול בזהות אינטרסים מלאה עם חברת ההייטק.

  • קבוצות החלומות

נכס וירטואלי נוסף, האופייני לענף ההייטק, ואינו מוכר למי שלא מצוי בענף, הן קבוצות החלומות.
במרבית חברות ההייטק שיחת היום בין העובדים היא בדבר הרעיון שיוביל את המשוחחים לסטארט-אפ הבא שלהם.
גם אם השיחות אינן רציניות, בשלב זה, אין ספק כי גיבושה של קבוצה אינטרדיספלינרית חכמה הינה נדבך חשוב בדרך לסטארט אפ הבא. לדוגמא: חלק גדול מהסטארט-אפים המוצלחים, שהונפקו בסופו של יום בעשרות ומאות מיליוני דולרים, מקורם בקבוצות, שהתארגנו בעת שירותן הצבאי ביחידות כגון: ממר”ם, 8200 ודומותיהן, או במסגרת חברות הייטק ותיקות.
לפעמים, ערך הקבוצה לא יסולא בפז, והיא למעשה הבסיס הכלכלי האמיתי לסטארט אפ שמתגבש (ראה מאמר "להציל את הסטארט-אפ שלך בעת גירושין"). למרבה הצער של מי שנשוי לאיש ההייטק קשה לזהות את עצם קיומו של נכס זה, ובמיוחד לא ברור כיצד להעריכו בכסף.

  • הבנת המורכבות של גירושי ההייטק כגורם משנה מערכה

יש עוד הרבה משתנים, שרלוונטיים לגירושי הייטק. בזמן שאתם קוראים שורות אלו שוקדות חברות ההייטק על רעיונות חדשים לתמרוץ אנשיהם, ומאידך שוקדים עורכי הדין, המומחים לגירושי הייטק, על גילוי והבנת רעיונות אלו, ומציאת תשובות שתאפשרנה להם לצמצם את קיפוח בן זוגו של איש ההייטק, או לחסום ביעילות את דרכו אל העושר – תלוי בשאלה את מי הם מייצגים…
יתר על כן – לצורך הגילוי הנאות ייאמר כי מרבית סודות הגירושין העדכניים של אנשי ההייטק ובני זוגם לא נחשפו, עד תום, במאמר זה, שכן אלו עדיין משמשים אותנו בניהול תיקי הגירושין הנוכחיים של אנשי ההייטק. הם בהחלט יחשפו בעתיד, כאשר נמצא להם תחליף טוב יותר. בכל מקרה, תכנון גירושי ההייטק הוא ספציפי לזוג המתגרש, והוא משתנה לפי הפרמטרים המאפיינים אותם.
בין השאר, בגירושי הייטק יש לתכנן בקפידה את לוחות הזמנים כדי להשיג את התוצאות הרצויות, במינימום חיכוך ובמקסימום יעילות. הבעיה הופכת להיות מורכבת יותר אם עורך הדין לענייני גירושין נדרש לייצג דווקא את הצד שאינו שייך לענף ההייטק.

צד זה, בדרך כלל, לא מודע לכול הדברים, ולא מסוגל לספק מידע מועיל על מצבו הכלכלי האמיתי של בן הזוג ועל האופציות הפתוחות בפניו. מטעמים אלו ראוי כי בן הזוג שאינו מצוי בעולם ההייטק יתחיל את הכנותיו לנקיטת הליכי גירושין מיד כאשר הוא נוכח כי בן הזוג, איש ההייטק, מאבד עניין בנישואין, או מבצע פעולות צופות גירושין, או שוקל ברצינות גירושין, גם אם אין הדבר מלווה בפעולות גלויות וממשיות.

מטעמים אלו נוטים מרבית אנשי ההייטק להסתייע, לצורך תכנון ויישום גירושיהם, בעורכי דין המתמחים בגירושי הייטק, ואולי אף היו בעברם אנשי הייטק. לעורכי דין אלו יש יתרון רב בהבנת מכלול התנאים והאפשרויות לנתב את הליכי הגירושין למסלול שימנע תשלומי יתר בגין הנכסים הווירטואליים, ולהגן על איש ההייטק מהכרעות שיפוטיות על יסוד מצב קיים, כאשר הסיכוי להמשכו קלוש. לדוגמא: גיל הפרישה בהייטק הוא נמוך מאד בהשוואה לענפים אחרים. במקרים רבים לאחר גיל 40 הסיכוי לקבלת משרה מפתה בהייטק הינו נמוך, אם לא קלוש. לא תמיד הכלכלנים, האקטוארים והשופטים ערים לכך. כתוצאה מכך, לפרקים, נעשות הערכות מוגזמות ומופרכות ביחס לערכם של נכסי הקריירה של איש ההייטק. יתר על כן, לפעמים נדרש איש ההייטק ללמוד מקצוע חדש באמצע החיים, דבר שהופך, למעשה, את נכסי הקריירה שלו לשליליים.

רן, שהוא איש הייטק בכיר, נשוי לרוני, שהיא עורכת דין לענייני גירושין. הוא משתכר כ- 60,000₪ לחודש, בשעה שהיא רק כ-20,000₪. כאשר התגרשו, היא קיבלה תשלום איזון של 1,000,000 ₪ עבור נכסי הקריירה של רן, שכן הוא משתכר, בעת הגירושין, כחצי מליון ₪ בשנה יותר ממנה. שנתיים לאחר מכן פוטר רן מהחברה בה עבד. בשל גילו, הוא לא הצליח למצוא עבודה חילופית בהייטק, ונאלץ לפרוש מהענף. בצר לו למד משפטים, והמשיך את דרכו כעורך דין מתחיל. ברור כי רוני תשתכר יותר ממנו בשנים שיבואו. עולה כי במקום שהיא תשלם לו בגין נכסי קריירה, כפי שהיה מתחייב ממצב העניינים האמיתי ביניהם, הוא שילם לה, לשווא, סכום עתק בשל ההתעלמות מסוגית גיל הפרישה האופייני לענף ההייטק. הבנה טובה של תנאי ההעסקה בהייטק, והצורך של מרבית אנשי ההייטק לעבור הסבה מקצועית משמעותית, בטרם גיל הפרישה, היו יכולים למנוע מרן לשלם לרוני תשלום איזון מיותר, ללא כל סיבה אמיתית, ואולי אף לגרום לחיובה של רוני לשלם לרן בגין נכסי הקריירה שלה.

בחירת עורך דין להליכי גירושין, הבקיא ברזי ענף ההייטק, חיונית פי כמה לבן הזוג שאינו שייך לעולם ההייטק, ואינו מכיר כלל את מכלול הנתונים העשויים להשפיע על חלוקת הרכוש ועל פרמטרים נוספים, הכרוכים בגירושי הייטק, כגון: משמורת הילדים, הסדרי הראיה, דמי המזונות ועוד. בשלב ההכנות לקראת גירושין ראוי כי עורך הדין לענייני גירושין ינחה את בן הזוג, המתכנן גירושין, לאסוף את אותם נתונים מקצועיים, כלכליים ואישיים, העשויים להציג בפני בית המשפט תמונה אמיתית של הנכסים הווירטואליים, של איש ההייטק, גם אם מרביתם סמויים מן העין… אם נתונים אלו אינם ברשותו של בן או בת הזוג, ישנן די דרכים לגיטימיות לחשיפת ואומדן נתונים אלו.

ההבדל הדרמטי ביותר בין גירושין רגילים לבין גירושי הייטק נעוץ בעובדה כי בגירושין רגילים רוב הנכסים לחלוקה בין בני הזוג הם נכסים ממשיים, שכולנו מבינים את מהותם ואת משמעותם (בית, כסף, זכויות, מניות, תכניות חיסכון וכו’), בעת שבגירושי הייטק מרבית הנכסים הם נכסים וירטואליים (לא ממשיים) כגון: ידע, שליטה בטכנולוגיה, קשרים בענף, היערכות לאקזיט, קבוצת חלומות, מוניטין אישי וכדומה). קיים קושי רב בהגדרת נכסים וירטואליים, איתורם והערכת שוויים. לפעמים, נכסים אלו נמצאים אך במוחו של איש ההייטק, והם יצאו לאוויר העולם זמן קצר לאחר הגירושין בפועל. בגירושי הייטק יש להיערך מבעוד יום ולתכנן, בין השאר, כיצד ניתן לחלוק גם בנכסים אלו, אם וכאשר הם יתגלו.

נכסי קריירה

לא אחת, נתקלנו במצב בו בן הזוג, שאינו עובד הייטק, קיבל 80% מהנכסים הממשיים, ויצא שמח וטוב לב, בשעה שבפועל הוא קיבל רק אחוז קטן מאד מהרכוש המשותף, שכן הוא כלל לא הבין את משמעות הנכסים הוירטואליים, לא היה ער לקיומם ובמיוחד לשוויים הרב. לדוגמא: הוא לא קיבל דבר מהאופציות שהובטחו לבן הזוג בתום 10 שנות עבודה, שכן הסכם העבודה לא נותח על ידו לאשורו. לא פעם ה”סטארט-אפ” המצליח, שבא לעולם זמן קצר לאחר הגירושין, ונמכר בעשרות מיליונים, מקורו בידע, קשרים וטכנולוגיה שנצברו בנישואין, ובאו לידי מימוש רק לאחר הגירושין. בגירושי הייטק רבים ההון הוירטואלי שנצבר בנישואין, שווה פי כמה מהרכוש הפיזי המשותף, ולכן, לא אחת, אין משמעות רבה לשאלת חלוקת הרכוש הפיזי.

להלן דוגמא, חלקית ביותר, לעקרונות הסכם גירושין שנעשה לטובת בן הזוג המועסק בהייטק, לעומת עקרונות הסכם גירושין, שנעשה לטובת בן זוגו:

לטובת בן הזוג של איש ההייטק

זכויות ואופציות יחולקו עם גמילתן

דמי המזונות ייעלו בהתאם לשכר בן הזוג

מעריכים ומחלקים גם את הנכסים הווירטואליים.

אם יתגלה בעתיד רכוש פיזי או וירטואלי הוא יחולק

זכויות ואופציות יאוזנו מיידית אל מול הרכוש הפיזי

דמי המזונות ייעלו בהתאם לשכר בן הזוג

לטובת איש ההייטק

זכויות ואופציות יאוזנו מיידית אל מול הרכוש הפיזי

דמי המזונות יישארו קבועים ברמה סבירה

מעריכים ומחלקים את הנכסים הממשיים

חלוקת הרכוש היא סופית ומוחלטת

זכויות ואופציות יחולקו עם גמילתן

דמי המזונות יישארו קבועים ברמה סבירה

לסיכום, בפועל, ההבדלים הממשיים בתנאים המועדפים לאיש ההייטק יהיו נגזרת של מספר משתנים וביניהם: מצבו כיום אל מול הצפי העתידי לרכוש וירטואלי, ליכולת ההשתכרות ולמעמד בעבודה והסיכוי ליישום מיזם עצמאי.

המאמר נועד לאפשר לך הצצה לחלק קטן מסודות הגירושין של ענף ההייטק, במטרה לחדד את הבנתך בסוגיות המבדילות בין גירושי הייטק לבין גירושין רגילים. כל הנאמר בכתבה זו הינו חלקי, ומהווה תוספת לכללים החשובים, המאפיינים גירושין רגילים, כמפורט בהרחבה, בחלקים אחרים של אתר זה. אם עיסוקך בענף ההייטק, אינך מומחה לגירושי הייטק, וברצונך להשיג את התוצאה הטובה ביותר במהלך גירושיך, חובה עליך להתייעץ, מוקדם ככל האפשר, עם עורכי דין שהם מומחים לגירושין בענף ההייטק! אם בן או בת זוגך מועסקים בענף ההייטק, מצבך יותר מורכב, ולכן עליך להתייעץ, טרם נקיטת הליכי גירושין, עם המומחים הרציניים והמנוסים ביותר לגירושי הייטק, שביכולתך להשיג, עוד בטרם בן זוגך עשה כן.

לקריאה נוספת

הכנות לגירושין של מנהלים, אנשי הייטק, יזמים, בעלי מקצועות חופשיים ובני זוגם
יישוב סכסוך – בשורה טובה למתגרשים מתעשיית ההייטק
חידושים בהליכי גירושין של מנהלים, אנשי עסקים, אנשי הייטק ובכירים
גירושי הייטק בהפתעה – מה הסיכוי שזה יקרה לך?